Álmosfelhő kutyajólét

Panyi Zita  

YouTube csatorna (összes videó)

Kiemelt videók


Támadás helyett engedelmesség

Rövid betekintés egy szocializáció-pótló tréningbe, ahol a nemrég örökbefogadott kutyus épp az engedelmesség alapjait sajátítja el. Mindez fontos a kézben tarthatósághoz, a kutya lenyugtatásához, hogy ne rátámadni akarjon idegen kutyákra, hanem elfogadó és engedelmes viselkedést tanúsítson a közelükben. A felvételen látható munka alapja a kutya előzetes felmérése és kiértékelése volt, hogy ki tudjuk választani a hozzá illő és biztonságosan alkalmazható tanítási, ösztönkezelési technikákat, eszközöket. Nem utolsó sorban pedig azokat a kutyákat, akikkel később kompatibilis egy közös tréning során.
"Harcikutya"-"vadászkutya" - szocializációs tréning

Egy felmérten hiperaktív kutya és egy "harcikutya", akinek kifejezetten ellenszenves minden heveskedő, magas energiaszintű fajtársa. Egyik textilpórázon, másik flexin. Első közös tréningük egymáshoz ilyen közel és szájkosár nélkül. Itt a bizonyíték, hogy megfelelő gazdi kezében, rendezett bizalmi és tisztelet alapú kapcsolattal kettejük között, napi szintű fizikai lemozgatással és pszichikai terheléssel, azaz gyakorlással, változatos tevékenységeket biztosítva nekik midegyikükből lehet fantasztikus, megbízható társ.
Puller

Puller. Kutyás sport, játék, harapás határok nélkül - már nálunk is terjed! Interaktív eszköz a kutyus napi lemozgatásához, tanuláshoz, kiképzéshez, önkontroll fejlesztéséhez, a gazdival való kapcsolat mélyítéséhez, figyelemfókuszáció növeléséhez, mozgáskoordináció javításához, agyi gátló idegi folyamatok erősítéséhez, az ingerületi és a gátló idegi folyamatok közötti mozgékonyság erősítéséhez. Segít helyes mederbe terelni a zsákmányszerző ösztön generálta viselkedéselemeket. A videóban szereplő kutyusok és gazdik első alkalommal ismerkedtek az új játékkal.
Zsákmányszerző ösztön kezelése

A gazdi felmérte, hogy kutyusa extrém fizikuma, idegrendszeri sajátosságai és fajta-specifikumai extrém válaszreakciókat eredményeznek kedvence részéről a külvilág ingereire. A kutyus ugat, morog, ha meglát az utcán egy elhaladó deszkást. Ugyanígy görkorcsolyázó, rollerező esetén. Mindegy, hogy nő, férfi, felnőtt vagy gyerek gurul a közelében, igyekszik utánuk kapni. Felmérte, ez adott esetben mennyire veszélyes lehet, így az ÁlmosFelhő Kutyajólétet hívta segítségül, hogy senkire ne rontson rá kutyája. (Eredmény a videó végén!)

A videóban látottakat jól képzett kutya és/vagy szakember felügyelete, irányítása nélkül nem ajánlatos önállóan alkalmazni!A kényszeresség sosem cuki!

Sok kutyus és gazdi életét megkeseríti az állat kényszeres viselkedése. Ez megnyilvánulhat állandósult ugatásban, tárgyak vagy személyek nyalogatásában, a kerítés mentén való folyamatos föl-alá járkálásban akkor is, ha senki nincs ott, farokkergetésben, a láb véresre rágásában, árnyékok és fények figyelésében. Ezért nem jó például lézeres tollal játszani a kutyával. A kényszeresség akár végkimerült állapotba juttathatja a kutyát. Ez betegség, amit normalizálni kell. Ha kutyusánál felmerült a kényszeresség gyanúja, segítünk a megoldásban, a kiváltó okok feltérképezésében. Keressen minket bizalommal.
Hogyan szoktassuk kutyánk gördeszkához?

A gazdi észlelte, hogy kutyája felfokozottan reagál a gördeszkára. Ugat, morog, ha meglát az utcán egy elhaladó deszkást. Ugyanígy görkorcsolya, roller esetén. Mindegy, hogy nő, férfi, felnőtt vagy gyerek gurul a közelében, igyekszik utánuk kapni. Mivel nem akarta veszélyeztetni mások testi épségét kutyája fizikuma, fajta-specifikumai kapcsán, az ÁlmosFelhő Kutyajólétet hívta segítségért.
"Harci kutya" szocializációja

Ahol sok kutya van, ott elégtelen tartási és nevelési körülmények, esetleg betegség hatására fellángolhat köztük a viszálykodás. Ám mindannyiunk kezében van eszköz, mellyel ez megelőzhető lenne. Mi az? A szocializáció és a kutya folyamatos foglalkoztatása. Hozzászoktatni kutyánkat a rendszeres teljesítéshez, fajtársi közegben való nyugodt tartózkodáshoz, megismertetni őt a világgal. Ugyanilyen fontos a tanultakat szinten tartani. Ez egyaránt vonatkozik mini méretű kutyára és nagytestű kutyára is.


A videóban látottakat jól képzett kutya és/vagy szakember felügyelete, irányítása nélkül nem ajánlatos önállóan alkalmazni!ÁlmosFelhő Kutyajólét: Bemutatkozó film

Célunk az Ön Kutyusának jóléte. Kutyáját tanítva segítünk Önnek: háznál, tömegközlekedési eszközökön, pályaudvaron, kertben, állatorvosnál, az utcán séta közben… ott, ahol szükséges. Az ÁlmosFelhő Kutyajólét korszerű, minden esetben hitelesített szakmai ismeretekkel, évek gyakorlati tapasztalatán alapuló felkészültséggel várja Önt és Kutyatársát.
Kulisszák mögött 2 - második esély

A növendék német juhászról (bal oldal) lemondott előző trénere. Az ok: szerinte nem korrigálható agressziója. Egy nyugodt, stabil idegrendszerű fajtársa bevonásával felmértük őt a gyakorlatban, éles helyzetben. Miután a kutyának alkalma nyílt levezetni régóta felgyülemlett fizikai és pszichikai energiáit, a gazdit pedig megtanítottuk kutyája testbeszédének helyes értelmezésére, az arra való válaszadásra, a találkozástól számított fél órán belül Mex magától feküdt le társa mellé. Csupán az első tréning eredményeképp.


A videóban látottakat jól képzett kutya és/vagy szakember felügyelete, irányítása nélkül nem ajánlatos önállóan alkalmazni!Kerítés mögött ugató kutyák

A kutyus pár hónapja még őrjöngött a kerítések mögött acsarkodó kutyák láttán, képtelenség volt őt sétáltatni. Nyugodt állapotba visszavezetni pláne. Majdnem elrántotta a gazdit frissen műtött térdével, rángatta a karját. Pokollá váltak a kertvárosi séták embernek, kutyának egyaránt. Az ÁlmosFelhő mindössze két tréningje elég volt a felvételen látható eredményhez. A kutyus laza pórázon sétál, kérésre leül, nem támad ki, nem ugat.
Pánikból nyugalom - sikeres félelemoldás

A labrador gazdájától elszökve menekült minden évben petárdázáskor. Másnap ketten sem tudták "kivonszolni" az utcára sétálni. Az ÁlmosFelhő Kutyajólét sikeres deszenzibilizáló tréningje után így reagál a korábban rettegett hangra: büszkélkedik a macijával és hanyattvágva magát csóvál. A kutya félelme oldható szakember által vezetett tréninggel!
Kulisszák mögött

Így dolgozunk... Elmegyünk oda, ahol Kutyusának segítségre van szüksége. Szocializáció pótlása a feladat, megismertetni, majd hozzászoktatni a buszhoz. Új szagok, hangok, ingerek, új mozgáskoordináció. Ami nem látszik: mindez előtt 40 percet töltöttünk buszok közelében, fellépve-leszállva, figyelve az ajtónyitás sziszegő hangját. Eredmény: Cuki menekülés és pánikreakció nélkül életében először buszozik.
A nagy kutyus jó barát

Az 5 hónapos csöppséget megijesztette egy behívhatatlan német juhász. Másnap hozzánk fordultak oldani a kicsi félelmét. A kutya a jelenben él, nem foglalkozik a tegnap élményeivel. Így 1. lépésként pozitív tapasztalatot adtunk neki: egy nyugodt német juhász társaságát, közös sétát. 2. A kicsi önkéntelenül átvette a nagy békéjét, lemásolta viselkedését. A nagy kutyus csillapító jelzésként közönyt mutatott felé, saját feladatára koncentrált: cipelte botját. 3. Így már nem volt gond laza pórázon, fesztelen üldögélni az ugató, provokáló kutya közelében sem (videó vége).


A videóban látottakat jól képzett kutya és/vagy szakember felügyelete, irányítása nélkül nem ajánlatos önállóan alkalmazni!Falkaséta láb mellett

Falkaséta. Öt kutya (5 és 50 kg-os is) láb mellett követ és figyel vezetőjére. A póráz laza, nincs húzás, acsarkodás, csak nyugalom.
A görkori jó barát

A kutyus pár hete hevesen ugatott és ugrált félelmében a görkorcsolyázókra. Ez balesetveszélyes. Az ÁlmosFelhő Kutyajólét vezette sikeres hozzászoktatással megszűnik félelme. Nyugodtan ül a gazdi lába mellett és figyel, ez a feladata. Jutalmul dicséretet és finom falatokat kap. Zorro a nap kicsi hőse! Hálásan köszönjük Horváth Anna és Duma Sándor profi görkorcsolyázók közreműködését!Adatvédelmi tájékoztató

© 2015-2020 Minden jog fenntartva.